Autobanden Menu sluiten

Bandenwissel

Alle informatie voor en over uw banden

All-in service

Op deze pagina vind u wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van autobanden.

Banden zijn een belangrijk onderdeel van uw auto. Zij zijn het contact tussen u en het wegdek. Genoeg profieldiepte, een juiste bandenspanning en een kwalitatief goede band zijn punten waar wij aandacht aan geven om uw auto zo veilig mogelijk te houden.

Diensten

  • Bandenwissel
  • Bandenmontage incl. balanceren
  • Vierwieluitlijning
  • Balanceren per band
  • Grondige reiniging velgen
  • Opslag winter/zomerset
  • Bandenreparatie
  • Verkoop nieuwe banden

Bandenwissel v.a. € 45,-

Incl. voertuigcheck

winterwissel carxpert den dolder winterbanden seizoen jeroen

Balanceren

Met ‘balanceren’ wordt bedoelt dat er op een speciale machine wordt gemeten waar en hoeveel lood er op de velg moet zitten. Door dit goed te doen, wordt het wiel in balans gebracht en gaat het onnodige bandenslijtage, meer brandstof verbruik en een onveilige wegligging tegen. Als uw stuur of auto gaat trillen bij hogere snelheden is de kans groot dat uw wielen gebalanceerd moeten worden. Kom bij ons langs en wij kijken uw wielen na!

Uitlijnen

Het uitlijnen van uw auto houdt in dat de ophanging van de auto wordt afgesteld in een recht spoor. Tijdens het gebruik van de auto, met bepaalde reparaties of per ongeluk botsen op een stoeprand kan veroorzaken dat de uitlijning van de auto verandert. Een paar millimeter afwijking kan zorgen voor enorme bandenslijtage waardoor de banden onveilig worden. Mocht u twijfelen aan de uitlijning van uw auto, kom langs en wij checken het voor u!

Bandenreparatie

Een lekke band is vervelend! Vaak kunnen wij uw lekke band repareren door er een ‘prop’ in te schieten. Dat is een stukje rubber dat door de band wordt geperst om het gat te dichten. Helaas kan een band niet altijd meer gerepareerd worden omdat het gat te groot is voor een prop, als de schade niet in het loopvlak van de band is of als u er per ongeluk te lang mee heeft doorgereden waardoor het karkas van de band kapot is. Onze monteurs zullen de band grondig inspecteren om te beoordelen of reparatie mogelijk is. Heeft u net een lekke band gekregen? Bel ons even voordat u langsrijdt en wij houden de brug voor u vrij!