APK Menu sluiten

APK via CarXpert le Mans

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Alle auto’s in Nederland moeten volgens de wet regelmatig gekeurd worden, behalve auto’s van vóór 1960. Wij helpen u graag met uw APK!

Wat kost een APK-keuring?

De kosten hangen af van uw type auto (diesel of benzine of elektrisch). Als er reparatiepunten zijn om de auto APK goedgekeurd te krijgen, zijn dit kosten bovenop de standaard APK-prijs. De APK-kosten voor een dieselauto zijn hoger dan voor een benzineauto, omdat er nog extra keuringsonderdelen inzitten, zoals het testen van het roetfilter.

Onze standaard APK-prijzen:
Benzine € 45,00
Diesel € 62,92

Tip: u kunt uw auto al tot twee maanden (60 dagen) vóór uw APK vervaldatum laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt. Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is en levert u bovendien geen dagen in.

Wat is een APK?

De APK-keuring in onze CarXpert garage duurt ongeveer een half uur. Alle belangrijke milieutechnische en veiligheidsaspecten van de auto worden gecontroleerd. Let op, het is géén vervanging van de onderhoudsbeurt. Er wordt alleen gekeken naar een standaard lijstje met controlepunten, zoals het profiel van de banden, de remmen en de verlichting.

Alle controlepunten worden ingevoerd bij de RDW, waaruit het keuringsrapport ontstaat. Hier kunt u ook zelf uw gegevens opzoeken, vul uw kenteken hier in.

Cor pluijgers - CarXpert Le Mans

Hoe vaak een APK?

De frequentie van de APK-keuring hangt af van de leeftijd van uw auto. Oude auto’s moeten vaker gekeurd worden dan nieuwe auto’s. Bij nieuwe benzineauto’s hoeft u pas na vier jaar een APK uit te voeren die daarna elke twee jaar herhaald moet worden. Na acht jaar is een APK elk jaar verplicht.

Bij nieuwe Diesel en LPG auto’s gelden weer andere regels, dan wordt u de eerste keer na drie jaar en vervolgens elk jaar verwacht. De APK wordt uitgevoerd door onze gediplomeerde keurmeester. Vaak wordt de keuring gecombineerd met een onderhoudsbeurt. Zo voorkomen wij dat u heen en weer blijft rijden en dat uw auto achterloopt in onderhoud.