Automaatbak spoelen Menu sluiten

Automaatbak spoelen

CarXpert Le Mans biedt een prima en betaalbare oplossing voor problemen met de automatische versnellingsbak. In plaats van een dure revisie is vaak het zogenaamde spoelen mogelijk. In 80% van de gevallen worden met deze methode de meest voorkomende schakelproblemen opgelost.

Wat is het belang van het spoelen van een automatische versnellingsbak?

De olie in de versnellingsbak gaat geen autoleven lang (meer) mee, omdat het zwaarder belast wordt. Door het gebruik van uw auto vervuilt de olie van uw versnellingsbak. Maar de mate van vervuiling en de schade die de vervuiling toebrengt hangt veelal samen met hoe u uw auto gebruikt. Moet uw auto af en toe, tijdens bijvoorbeeld een vakantie, nog een caravan of aanhanger trekken? Rijdt u veel in de stad of op de snelweg? Gaat u op vakantie richting bergachtig gebied of meer richting het platteland?

Bent u benieuwd of uw auto toe is aan een verversing van de versnellingsbak olie? Neem contact met ons op en wij kunnen aan de hand van uw kenteken de voorgeschreven intervallen nakijken.

Vervuiling van de automaatbak-olie, wat doet dat met mijn auto?

Vervuiling van de olie van de versnellingsbak veroorzaakt op een gegeven moment ook slijtage aan andere onderdelen. De olie is een keer ‘uitgewerkt’. Dat merkt u doordat de automaat slecht gaat schakelen, verkeerd schakelt, schokt of slipt. Wees op tijd met een controle en bespaar zodoende onnodige kosten.